Vertaistuki


Sinulla on mahdollisuus tarpeittesi mukaan keskustella puhelimitse
tai viestitellä vertaistukijan kanssa suomeksi tai englanniksi maanantaisin
ja torstaisin sovittuna aikana. Vertaistukija on käynyt läpi vertaistukikoulutuksen.
Hänellä on aikaa kuunnella ja keskustella kanssasi kaikista arjen asioista.

Sairastuneen vertaistuki on samaa sairautta tai samankaltaisten elämänkokemusten läpi käyneiden ihmisten keskinäistä tukea. Vertaistukihenkilö on rinnalla kulkija ja auttaa sinua jaksamaan sairauteesi liittyvät hoidot loppuun saakka. Toiminta on luottamuksellista sekä vapaaehtoista.

Ota yhteyttä lisätiedon ja vertaistukihenkilön yhteystietojen saamiseksi: Marianne Helander, p. 044 771 7712, marianne.helander@filha.fi.

Vertaistukihenkilöt ovat käyneet OLKAn Toivo-valmennuksen vertaistukijoille. Vertaistuki on samaa sairautta sairastavien tai samankaltaisten elämänkokemusten läpikäyneiden ihmisten keskinäistä tukea, joka toimii julkisten palvelujen rinnalla.

Tuberkuloosipotilaiden vertaistuki on osa Vertaistaloa. Vertaistalo.fi on valtakunnallinen verkkopalvelu, joka auttaa löytämään vertaistukea ja luotettavaa tietoa vertaistuesta myös paikallisesti. Vertaistalon sisällöntuottajana toimii HUSin ja EJY ry:n kehittämä OLKA®-toiminta. Vertaistalo on osa Terveyskylää, jota rakennetaan Suomen yliopistosairaaloiden yhteistyönä tiivisti yhdessä ammattilaisten, potilasjärjestöjen, potilaiden ja heidän läheistensä kanssa. Terveyskylän rakentamista koordinoi HUS.