Vertaistuki

Etusivu » Apua » Vertaistuki

vertaistuki, tuberkuloosi, haasteita ei tarvitse kohdata yksin

Sinulla on mahdollisuus tarpeittesi mukaan keskustella puhelimitse tai viestitellä vertaistukijan kanssa suomeksi tai englanniksi sovittuna aikana. Vertaistukija on käynyt vertaistukikoulutuksen. Hän on luotettava vapaaehtoinen, jota sitoo vaitiolovelvollisuus. Hänellä on aikaa kuunnella ja keskustella kanssasi kaikista arjen asioista.

Vertaistukitoiminta on maksutonta palvelua, joka toimii julkisten terveydenhuollon palvelujen rinnalla. Palvelu on suunnattu tuberkuloosiin sairastuneille ja heidän läheisilleen.

Ota yhteyttä lisätiedon saamiseksi: Marianne Helander, p. 044 771 7712, marianne.helander@filha.fi.

Voit myös keskustella vertaistukijan kanssa TOIVO-sovelluksen kautta. TOIVO-sovellus on maksuton ja sitä voi käyttää anonyymisti. Voit lukea lisää TOIVO-sovelluksesta Olka-toiminnan sivuilta. Voit ladata TOIVO-sovelluksen Google Playstä tai App Storesta.

Vertaistukihenkilöt ovat käyneet OLKAn Toivo-valmennuksen vertaistukijoille. Vertaistuki on samaa sairautta sairastavien tai samankaltaisten elämänkokemusten läpikäyneiden ihmisten keskinäistä tukea, joka toimii julkisten palvelujen rinnalla.

Tuberkuloosipotilaiden vertaistuki on osa Vertaistaloa. Vertaistalo.fi on valtakunnallinen verkkopalvelu, joka auttaa löytämään vertaistukea ja luotettavaa tietoa vertaistuesta myös paikallisesti. Vertaistalon sisällöntuottajana toimii HUSin ja Hyte ry:n kehittämä OLKA®-toiminta. Vertaistalo on osa Terveyskylää, jota rakennetaan Suomen yliopistosairaaloiden yhteistyönä tiivisti yhdessä ammattilaisten, potilasjärjestöjen, potilaiden ja heidän läheistensä kanssa. Terveyskylän rakentamista koordinoi HUS.