Tarinat

Rajkumar Sabanadesan on englannin kielellä käännetyn sivuston kummi. Tutustu hänen ajatuksiinsa tästä videosta.


Idil Hussein on somalin kielelle käännetyn sivuston kummi. Lisäksi hän on tutkinut Suomessa asuvan somaliväestön tietoja, käytänteitä ja asenteita liittyen tuberkuloosiin. Tutustu hänen ajatuksiinsa tästä videosta.


Terveydenhoitoalan ammattilainen kohtaa sairastuessaan samoja tunteita ja pelkoja kuin muutkin. Katso Mirjan tarina videolta.

 


Tehokas tuberkuloosin lääkehoito on muuttanut tuberkuloosiin sairastuneen ennustetta ratkaisevasti viimeisten 50 vuoden aikana. Eira Fager kertoo videolla äitinsä kuolemaan johtaneesta keuhkokotuberkuloosista sekä omasta sairastumisestaan imusolmuketuberkuloosiin.


 

Tiina erotettiin heti vastasyntyneenä äidistään Pirkosta, koska tämä sairasti tuberkuloosia. Häntä hoidettiin Joulumerkkikodissa. Katso tästä Tiinan ja Pirkon haastattelu. Joulumerkkikotilapset ry on vuonna 2014 perustettu yhdistys, jonka tarkoitus on toimia joulumerkkikodeissa olleiden aikuisten yhteistyöelimenä ja vertaistuen mahdollistavana verkostona. Lisätietoa yhdistyksestä myös erillisessä erillisessä liitteessä.


 

Tästä löydät kaksi erilaista tarinaa. Niinan tarina on harvinainen. Hän sairasti lääkkeille hyvin vastustuskykyistä tuberkuloosia. Hoidossa oli myös tavallista enemmän haasteita.